0
محتویات سبد خرید

مقالات حوزه مینی کیس ها

  • 339
  • 18 دی 1400
  • 4112
آشنایی با پردازنده های اینتل سری Atom در مینی کیس

آشنایی با پردازنده های اینتل سری Atom در مینی کیس

سری Atom پردازنده های اینتل در مینی کیس ها، نام تجاری خانواده ای از میکروپروسسورهای 32 و 64 بیتی فوق کم مصرف شرکت اینتل برای مینی کیس است

در این مقاله به موارد زیر می‌پردازیم:

معرفی پردازنده اینتل

مصرف برق پردازنده اینتل

پردازنده اینتل مدل Atom X5-Z8350

پشتیبانی مجازی سازی

معرفی پردازنده های Intel سری Atom در مینی کیس­ ها

سری Atom پردازنده های اینتل در مینی کیس ها، نام تجاری خانواده ای از میکروپروسسورهای 32 و 64 بیتی فوق کم مصرف شرکت اینتل برای مینی کیس است که با استفاده از فناوری 45 نانومتری CMOS طراحی شده و مخصوص نوت بوک ها، اسمارت فون ها، تبلت ها، مینی کیس ها و مینی کامپیوترها می باشد.

پردازنده های اتم استفاده شده در مینی کیس‌­ها یک جانشین برای میکروپسسور های کم مصرف A100 و A110 با فناوری ساخت 90 نانومتری مینی کیس می باشد و بطور کلی برای رقابت با پردازنده ARM شرکت AMD ساخته شده است.

پردازنده هاي اين خانواده که در ابتدا با نام هاي Silverthorne و Diamondville شناخته مي شدند، با نام Atom وارد بازار شدند. مدیریت مصرف برق و هزینه های تولید برای مینی کیس، دو ضرورتی هستند که برای اینتل حائز اهمیت است.

- پردازنده ای بسیار کم مصرف برای مینی کیس‌­ها

مصرف برق بسیار بالای پردازنده­ ها  در مینی کیس ها، همیشه دارای مشکلاتی بوده است اما اینتل در سریAtom  مخصوص مینی کیس ها، دارای یک تفاوت جدی است زیرا از یک معماری جدید استفاده می کند که مخصوص کاهش مصرف برق در مینی کیس ها به کار رفته است.

شرکت اینتل مدعی است که در طراحی و ساخت مینی کیس ها، برای خنک‌کاری تراشه نمی‌توان از سیستم های خنک‌کاری بزرگ استفاده کرد. بنابراین شرکت های تولید کننده به تراشه‌هایی نیاز دارند که توان الکتریکی کمی مصرف کرده و گرمای زیادی در مینی کیس ها تولید نکنند.

 در طراحی این معماری، مصرف برق پردازنده در مینی کیس را به شدت کاهش داده و درنتیجه باعث شده توان مصرفی مینی کیس نیز کاهش پیدا کند که این امر باعث افزایش طول عمر دستگاه و قطعات می­شود. همچنین عملکرد پردازنده و قدرت گرافیکی نیز برای مینی کیس ها مورد توسعه قرار گرفته است.

پردازنده

- پردازنده اینتل مدل Atom X5-Z8350

این مدل پردازنده طراحی اصلی آن برای مینی کیس ها، مینی کامپیوتر ها و دستگاه هایی با کاربری اداری می باشد، سری X5 پردازنده های Atom مخصوص مینی کیس می باشد. این سری دارای 4 هسته SoC قدرتمند بوده و از تکنولوژی 14 نانومتر در این مدل استفاده شده و دارای قدرت پردازشی تا 1.92 گیگاهرتز برای مینی کیس ها می باشد.

دارا بودن 2مگابایت حافظه کش در این مدل باعث شده تا کاربران مینی کیس ها بتوانند امور خود را در سریع ترین زمان ممکن با کمک مینی کیس خود اجرا کنند.

در اصل این نوع پردازنده ها در محیط سیستم عامل ویندوز و برای انجام کارهای روزمره مانند مرورگر وب یا برنامه هایی مانند آفیس در مینی کیس ها بسیار مناسب هستند، اما برای اجرای نرم افزار های پیچیده و یا انجام بازی های مدرن کارایی مناسبی ندارند.

- پشتیبانی از مجازی سازی یا Virtualization با استفاده از پردازنده های Atom در مینی کیس ها

اغلب پردازنده‌های اینتل از فناوری مجازی‌سازی (Virtualization Technology) نامیده می‌شد پشتیبانی می‌کنند و وظیفه این فناوری ایجاد و اجرای ماشین‌های مجازی است به نحوی که درون یک رایانه، چندین کامپیوتر مستقل دیگر با سیستم ‌عامل‌های متفاوت بطور همزمان اجرا شوند. در نتیجه می‌توان گفت چندین سیستم مهمان در یک سیستم میزبان حضور دارند و هر کدام از سیستم‌ها می‌توانند بطور مستقیم به منابع سیستم مانند پردازنده دسترسی داشته باشند.

پردازنده Atom استفاده شد در مینی کیس­هاُ با قابلیت Intel® Virtualization Technology (VT-x) که در آن تعبیه شده است، امکان اجرای تمامی نرم افزار های مجازی ساز از جمله Virtual Box ، VmWare ، Hyper-V و ... را به کاربر مینی کیس می دهد. پس همان طور که گفته شده با استفاده از این قابلیت مینی کیس می تواند چند سیستم عامل را بصورت مجازی در کنار هم اجرا نماید و یا حتی به عنوان یک سرور مجازی از مینی کیس استفاده شود. هرچند که استفاده از مینی کیس بعنوان سرور به عوامل دیگری مانند توان دیگر قطعات سخت افزاری مینی کیس نیز مرتبط می باشد.

- گرافیک مجتمع داخلی HD Intel Graphics

در طراحی پردازنده های Atom برای مینی کیس ها یک گرافیک مجمتع داخلی ( HD (Cherry Trail بر اساس معماری Gen8 شرکت اینتل در نظرگرفته شده است. این گرافیک داخلی از DirectX 11.2 در مینی کیس نیز پشتبانی می­کند. این گرافیک داخلی با 12 EUS (واحدهای اجرایی) و کلاک 500 مگاهرتز، GPU به طور قابل توجهی سریع تر از گرافیک HD (Bay Trail )است و می تواند حداقل برخی از بازی های قدیمی تر ویندوز را در تنظیمات پایین در مینی کیس به اجرا در آورد.

منبع:https://tinyurl.com/2p8b64zm

https://bit.ly/3n9mnV3

مقایسه سی پی یو ها، Cpu سری m، انواع سی پی یو، بهترین cpu برای گیم، از کجا بفهمیم cpu نسل چنده، رده بندی cpu های اینتل، سری پردازنده celeron، تفاوت پردازنده سری u و h، معنی hq در سی پی یو، بنچمارک سی پی یو، از کجا بفهمیم cpu نسل چنده، مقایسه cpu