با استفاده از هاردهایSSD در کامپیوتر بدون کیس، کسی قبلاً به محدودیت پورت ساتا2 و ساتا3 فکر نکرده بود. پورتSATA III یا SATA3 در کامپیوتر بدون کیس پهنای باندی معادل 6 گیگا بیت بر ثانیه دارد. که اگر این عدد را بر 8 تقسیم کنیم، بهسرعت 750 مگابایت بر ثانیه در کامپیوتر بدون کیس میرسیم که این عدد فراتر از حداکثر سرعت درایوهای SSD رده اول در کامپیوتر بدون کیس است.
اگرچه سرعت بوت ویندوز در کامپیوتر بدون کیس از 60 ثانیه در یک هارددیسک عادی به 20 ثانیه کاهش پیدا کرد اما بازهم سرورها و ابرکامپیوترها بهسرعت بالاتر نیاز داشتند. لذا کمکم وضعیت تغییر کرد و درایوهایی با سرعتهای بالاتر در کامپیوتر بدون کیس معرفی شدند؛ درایوهایی برای اسلات پی سی آی اکسپرس و درایوهایی با باس سریعتر مثل ساتا اکسپرس. کارتهای پی سی آی اکسپرس مثل محصولی که OCZ معرفی کرده، مرز 1000 مگابایت بر ثانیه را هم پشت سر میگذارند اما یک اشکال جدی به آنها وارد است: ابعاد نسبتاً زیاد آن.
بعدها پورت دیگری نیز ظهور پیدا کرد: پورت M.2 در کامپیوتر بدون کیس که پیشزمینهی معرفی حافظههای SSD بسیار کوچک در کامپیوتر بدون کیس و درعینحال بسیار سریع است. حافظههایی به شکل کارت که کانکتور M.2دارند و کوچک هستند و در کامپیوتر بدون کیس بهوفور از آنها استفاده میشوند.
منظور از انعطافپذیری هاردهای SSD این است که باس ارتباطی پورت M.2 در کامپیوتر بدون کیس میتواند پی سی آی اکسپرس ای سریع باشد اما مشکلی با استفاده از باس ساتا هم ندارد. از طرفی M.2 در کامپیوتر بدون کیس میتواند جای پی سی آی اکسپرس و mSATA را نیز در کامپیوتر بدون کیس پر کند.
هر دو پورت، سرعتی معادل 10 گیگا بیت بر ثانیه یا بهعبارتدیگر1250 مگابایت بر ثانیه در کامپیوتر بدون کیس دارند که نسبت به اغلب هاردهای SSD موجود در کامپیوتر بدون کیس، بیشتر است و البته اخیراً مدلهایی با سرعتهای بالاتر هم معرفیشده است. به همین علت است که M.2در کامپیوتر بدون کیس با در نظر گرفتن انعطافپذیری طراحیشده است.
پورت USB 3.0 در کامپیوتر بدون کیس با سرعت 5 گیگا بیت بر ثانیه و ساتا 3 در کامپیوتر بدون کیس با سرعت 6 گیگا بیت بر ثانیه جزء پورتهای سریع کامپیوتر بدون کیس محسوب میشوند. پورت LAN هم با سرعت معمول 1 گیگا بیت بر ثانیه، در مادربردهای جدید کامپیوتر بدون کیس بهکاررفته است اما فعلاً مهمترین پورتی که برای هاردهای SSDدر کامپیوتر بدون کیس معرفیشده، پورت M.2 است.
منظور از انعطافپذیری هاردهای SSD این است که باس ارتباطی پورت M.2 در کامپیوتر بدون کیس میتواند پی سی آی اکسپرس ای سریع باشد اما مشکلی با استفاده از باس ساتا هم ندارد. از طرفی M.2 در کامپیوتر بدون کیس میتواند جای پی سی آی اکسپرس و mSATA را نیز در کامپیوتر بدون کیس پر کند.
هاردهایM.2 در کامپیوتر بدون کیس یک اسلات جدید برای کارتهای M.2 است. اسلاتی که ممکن است از باس سریع پی سی آی اکسپرس 4 مسیره در کامپیوتر بدون کیس بهره بگیرد و ممکن است از باس کند و قدیمی USB 2.0 در کامپیوتر بدون کیس استفاده کند. کارتهای M.2 دارای شیارهای مختلف A، B، E و M هستند که هر یک کاربردی خاص دارد. نوع M سریعترین راهحل ممکن است و SSDهای جدید با سرعتهای فراتر از 2000 مگابایت بر ثانیه در کامپیوتر بدون کیس را پشتیبانی میکند.

در پورتهایM.2 در کامپیوتر بدون کیس، سریهای B و M دارای فضای گپ در سمت راست و چپ به ترتیب میباشد و در سری ترکیبی M+B دارای دو فضای گپ میباشند.

کلیه هاردهای M.2 دارای عرض 22میلیمتر در کامپیوتر بدون کیس و طول30 و 42 و 60 و 80 و 110 در کامپیوتر بدون کیس میباشند.
حال اگر ما بخواهیم یک هاردM.2 داشته باشیم و اسلات موردنظر آن را نداشته باشیم چهکاری باید انجام دهیم؟
برای لپ تابها این کار شدنی نیست اما اگر شما از یک کامپیوتر بدون کیس استفاده کنید خوششانس هستید چراکه میتوانید با استفاده از یک ماژول به شکل زیر PCI x4 را به M.2 تبدیل کنید.
